Provoet/Procert Pedicure & Kwaliteits Registratie Pedicure

 

De Provoet Pedicure:
Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten! Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij (of hij) geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.


Wat doet een pedicure precies? 
Tot de werkzaamheden (voetbehandeling) van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage. 
Voor specialistische behandelingen en technieken wordt extra tarief berekend. Het werken met  moderne apparatuur en hygiëne staat bij mij hoog in het vaandel. Evenals kwaliteit, professionaliteit en vakmanschap.


Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige pedicure behandeld worden!
De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website, net zoals ik. Tevens zijn we geregisteerd in het Kwaliteits Register voor de Pedicures (ProCert).Een basis pedicurebehandeling bestaat uit:

  • anamnese (vraaggesprek, gebruik medicatie, gezondheid, etc.)
  • desinfecteren en inspecteren van de voeten
  • schoonmaken van de nagelwallen
  • knippen en polijsten van de nagels
  • verwijderen van overtollig eelt en likdoorns (eeltpitten/eksterogen)
  • behandelen van kloven, schimmelnagels, ingroeiende/ingegroeide nagels
  • korte voetmassage

 

Behandelingen met behulp van de nattechniek motor.

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de koelende en hygiënische "Nattechniek" pedicuremotor. Met verschillende diamant freesjes is het mogelijk snel en pijnloos te werken.